Message in a bottle...

vineri, 13 februarie 2009

Sunt dificil

Femeile au fost tratate până acum de bărbaţi ca nişte păsări rătăcite din drum, care au coborât din înalturi până la ei: ele treceau drept fiinţe mai delicate, mai vulnerabile, mai sălbatice, mai ciudate, mai fermecătoare, mai inimoase decât bărbaţii -, dar care trebuie închise în colivii pentru a nu-şi lua zborul.
E dificil să te faci înţeles, mai ales când gândeşti şi trăieşti, printre oameni care gândesc şi trăiesc altfel, sau-- eu însumi fac totul ca să devin „dificil de înţeles“! - şi trebuie să le fiu recunoscător din toată inima celor care au bunăvoinţa să interpreteze cu o anumită fineţe ceea ce spun. Însă în ceea ce îi priveşte pe „prietenii cei buni“, mereu prea comozi şi care, tocmai ca prieteni, îşi închipuie că au dreptul la comoditate, faci bine dacă le avansezi un loc de joacă, o arenă a nepriceperii lor: vei avea astfel pricină de râs; - sau să-i înlături cu totul pe aceşti prieteni buni, - şi iar să râzi!

2 comentarii:

  1. Crezi ca nu mai exista-n ziua de azi femei ''tinute-n colivie''?!....vina lor ca accepta asta...sau poate unele accepta de placere?...

    RăspundețiȘtergere